Anasayfa İletişim Üye Girişi Üye Kayıt

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi

Göz Hastalıkları Anabilim Dalı

Refraktif Cerrahi-Kontakt Lens


Türkiye?deki ilk refraktif cerrahi merkezlerinden biri olan Refraktif Cerrahi Birimimiz 1994 yılında Dr. Fikret Akata ve Dr. Kamil Bilgihan tarafından kurulmuştur. 2010 yılında Dr. Ahmet Hondur birime öğretim görevlisi olarak katılmıştır.

Birim çalışmaları, eksimer laser cerrahisi, keratokonus tedavileri, ?Gazi tekniği? olarak isimlendirdiğimiz eksimer laser destekli lameller keratoplasti (Gazi tekniği) ve keratoplasti sonrası refraktif cerrahi alanlarında yoğunlaşmıştır.Ayrıca, prostetik kontakt lens, keratokonus ve afaki için farklı lens uygulamaları da yapılmaktadır.

Birimde yürütülen bilimsel çalışmalar neticesinde, 2000 yılında ESCRS Poster birincilik ödülü kazanılmıştır. Eksimer laser destekli keratoplasti teknikleri 2002 yılında ?Current Opinion in Ophthalmology? dergisinde ?New techniques in lamellar keratoplasty? başlıklı bir derleme olarak yayınlanmıştır.

Ayrıca, bu keratoplasti teknikleri, ?Surgical Techniques in Anterior and Posterior Lamellar Corneal Surgery? isimli kitabın 2007 tarihli birinci baskısında ve 2010 tarihli ikinci baskısında yer almıştır.